Μπάτμαν

Καθώς ανεβοκατέβαινα τα στενά στα σύνορα Χολαργού-Παπάγου και “δόξα το θεό” όταν ψιχάλιζε και “βόηθα παναγιά” όταν έβρεχε σήμερα το πρωί άκουσα μια φωνή να λέει “Μπάτμααααααν, Μπάτμααααααν”. Ιδέα μου λέω, κάτι άλλο θα είναι, κάποια φωνάζει το σκυλί της, ενδεχομένως και τον Ινδό φίλο της που βγήκε για τσιγάρα και δεν ξαναγύρισε – όχι από πρόθεση, που να βρει περίπτερο στου Παπάγου ο άνθρωπος.

Λίγο αργότερα άντε πάλι “Μπάτμααααααν, Μπάτμααααααν”, ο ώριμος σαραντάρης μέσα μου αμέσως σκέφτηκε να πεταχτεί από την στροφή της Κανάρη κάνοντας “Να να να να να να να – Να να να να να να να – Μπάτμαααααααααααααν” μισή ντροπή δική μου, μισή δική της, γέλιο και για τους δυο – αν έχει χιούμορ, πριν προλάβω να γίνω ρεζίλι και στην έδρα των generals όμως πέφτω πάνω σε μια αστυφύλαξ με στολή αγγαρείας και σε έναν τύπο με πολύχρωμο πανωφόρι – αταίριαστο ζευγάρι σκέφτηκα , άσε που δεν μοιάζει και με τον Μπάτμαν ο τύπος.

“Μπάτμααααααν, Μπάτμααααααν” έκανε το όργανο και μαζί με τον πολύχρωμο ψάχνανε στις φυλλωσιές, “Γάτα ψάχνετε?” μπήκα στο νόημα, “Ναι” λέει η αστυφύλαξ, “Μπας και είναι αυτή που τρέχει πίσω σας?”, “Όχι”, “Μην είναι αυτή τρίχρωμη μέσα από τον φράχτη” “Ούτε, ένας κατάμαυρος είναι και τον ψάχνουμε από χθες”.

Ακουγόταν ένα απόμακρο νιαούρισμα, “Αυτός είναι” είπε το όργανο, “Έχουμε ψάξει παντού αλλά τίποτα”, “καλή τύχη” ευχήθηκα και συνέχισα, έκανα έναν γύρω το τετράγωνο, έλεγξα κάδους, γλάστρες, μπαλκόνια μήν και δεν ήταν και πολύ Μπάτμαν ο γάτος και είχε αποκλειστεί πουθενά αλλά τίποτα.

Επιστρέφοντας βλέπω την αστυφύλαξ με συνοδεία γατιών, ανάμεσα τους και ένας μαύρος, “Αυτός είναι, τον βρήκατε?” ρωτάω, “Ναι, ήταν πάνω στην ταράτσα, δεν μπορώ να καταλάβω πως βρέθηκε εκεί”.

“Ε, αφού είναι Μπάτμαν” την λέω και γυρνάω στον γάτο “Να να να να να να να – Να να να να να να να – Μπάτμαααααααααααααν” του κάνω και ελπίζω να μην κρύφτηκε πάλι σε καμιά ταράτσα και τον ψάχνουν”

Advertisements

3 thoughts on “Μπάτμαν”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s